Rechercher dans ce blog

Sabtu, 23 April 2022

Wilde staking bagagepersoneel KLM op een van drukste dagen van het jaar - NOS

Journalist Doron Sajet van NH Nieuws meldt dat zo'n 150 medewerkers meedoen aan de staking. Een woordvoerder van Schiphol zegt dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen en annuleringen. De situatie in de vertrekhallen is volgens haar "beheersbaar".

Een woordvoerder van KLM zegt dat er op dit moment nog volop "informatie wordt verzameld". Op Twitter schrijft het bedrijf verder dat er vandaag sowieso al verstoringen waren door een ongunstige windrichting en onderhoud aan een landingsbaan. Op de site van Schiphol is te zien dat er tot 10.00 uur zeker zeven KLM-vluchten zijn geannuleerd.

FNV schrijft in een persbericht dat het bagagepersoneel donderdagavond een mail ontving dat een deel van het werk zou worden uitbesteed aan bagageafhandelaar Viggo. Daarmee zou het personeelstekort aangepakt moeten worden, maar volgens de bagagemedewerkers heeft het gebrek aan mensen vooral te maken met de "zeer slechte" arbeidsvoorwaarden. "En daar weigert KLM iets aan te doen."

Gesprek met topman

De stakende KLM-werknemers eisen een gesprek met KLM-directeur René de Groot. FNV zegt bereid te zijn als bemiddelaar op te treden.

Hoewel FNV de staking niet heeft georganiseerd, zegt de vakbond niet te zijn verrast door de actie van de werknemers. In een recente ledenraadpleging gaven de KLM'ers volgens FNV aan de "enorme werkdruk niet meer te zullen accepteren en dat ze echte oplossingen eisen".

Adblock test (Why?)


Wilde staking bagagepersoneel KLM op een van drukste dagen van het jaar - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...