Rechercher dans ce blog

Kamis, 16 Juni 2022

Kabinet onderzoekt melding van klokkenluider bij NPO | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Het kabinet laat de accountantsdienst van het Rijk onderzoek doen naar de gang van zaken rond de melding van een klokkenluider bij de NPO. Dat meldt minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) donderdag aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een melding over constructies waarmee het salarisplafond voor de publieke omroep zou worden ontweken. BNR meldde recent dat de klokkenluider in contact werd gebracht met de hoogste ambtenaar van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De ambtenaar had een privérelatie met toenmalig NPO-baas Shula Rijxman. Als de klokkenluider dit had geweten, was die volgens BNR nooit naar het ministerie gestapt met signalen over hoge salarissen bij de publieke omroep.

De Auditdienst Rijk (ADR) gaat zich volgens Dijkgraaf buigen over de vraag "hoe er is gehandeld in deze situatie en hoe dit zich verhoudt tot de rijksbrede en departementale regels en procedures en codes bij dergelijke meldingen".

Verbetering: In een eerdere versie van dit artikel schreven wij dat de brief door staatssecretaris Gunay Uslu was geschreven. Dat is onjuist. De brief is geschreven door minister Robbert Dijkgraaf.

Adblock test (Why?)


Kabinet onderzoekt melding van klokkenluider bij NPO | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...