Rechercher dans ce blog

Jumat, 03 Juni 2022

'Timmermans wil vanaf 2027 plicht voor elektrische bedrijfswagen' - RTL Boulevard

Eurocommissaris Frans Timmermans werkt aan de plannen om het Europese bedrijfsleven volledig over te laten stappen op elektrische leaseauto's en dienstvoertuigen, schrijft de Telegraaf. Volgens de krant gaat hij zijn plannen rond de jaarwisseling concreet maken. 

Noodzaak

De Nederlander zou momenteel meer dan ooit de noodzaak van elektrische bedrijfswagens inzien vanwege de hoge brandstofprijzen en de oorlog in Oekraïne, waardoor de lidstaten van de EU straks geen gebruik meer van Russische olie maken.  

Volgende week stemt het Europees Parlement over een verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotoren in het jaar 2035. Veel fabrikanten zullen naar verwachting al eerder volledig op de productie van elektrische auto's overstappen.

Verkoop in Europa 

Vorige maand werd bekend dat de verkoop van diezelfde elektrische auto's de afgelopen tijd sterk toeneemt. De verkoop van zowel volledig elektrisch aangedreven modellen als plug-in hybrides verdubbelde in 2021 tot een recordaantal van 6,6 miljoen voertuigen. Specifiek in Europa groeide de verkoop vorig jaar met 65 procent tot 2,3 miljoen.  

Ook in Nederland wordt al een tijdje gekeken naar het verplichten van elektrische bedrijfswagens. Het kabinet wil daar in het voorjaar van 2023 een besluit over nemen.

Adblock test (Why?)


'Timmermans wil vanaf 2027 plicht voor elektrische bedrijfswagen' - RTL Boulevard
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...