Rechercher dans ce blog

Sabtu, 11 Maret 2023

Amerikaanse start-upbank SVB failliet, grootste die omvalt sinds bankencrisis - NU.nl

Silicon Valley Bank (SVB) is vrijdag door de autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië gesloten nadat het niet was gelukt om geld op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Daardoor kon de bank niet langer aan haar verplichtingen voldoen. De federale overheidsdienst FDIC is aangesteld als bewindvoerder.

SVB had leningen afgesloten toen de rentes laag waren, maar doordat die de laatste maanden flink zijn verhoogd, had de bank moeite om haar leningen te herfinancieren. Toen klanten massaal probeerden hun tegoeden op te nemen, besloot de Californische toezichthouder de bank te sluiten.

FDIC, de organisatie die voor een verzekering voor klanten zorgt, opent maandag het hoofdkantoor van SVB en de zeventien filialen in Californië en Massachusetts. Dan kunnen klanten dus ook weer bij hun geld. Tegoeden tot 250.000 dollar (235.000 euro) zijn verzekerd.

Eind vorig jaar beheerde SVB ruim 175 miljard dollar aan tegoeden. Daarmee was het de zestiende bank van de Verenigde Staten.

De laatste keer dat een bank in de Verenigde Staten omviel die onder het FDIC-verzekeringsstelsel viel, was in oktober 2020. Toen ging de Almena State Bank uit Almena (Kansas) kopje-onder.

Adblock test (Why?)


Amerikaanse start-upbank SVB failliet, grootste die omvalt sinds bankencrisis - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...