Rechercher dans ce blog

Kamis, 01 Juni 2023

Dit kost een meerjarig contract bij Budget Energie (per 1 juni 2023) - Energievergelijk

Nieuws

Energiebedrijf Budget Energie biedt vanaf vandaag (1 juni) ook weer een meerjarig energiecontract aan. Klanten kunnen hun tarief maar liefst voor twee jaar vastzetten. De stroom- én gasprijs ligt ver onder het prijsplafond.

Het nieuws komt als een frisse wind voor huishoudens die op zoek zijn naar langdurige zekerheid in hun termijnbedrag. Een andere positieve ontwikkeling is dat het variabele en vaste jaarcontract van Budget Energie goedkoper is geworden.

Budget Energie tarieven

Een overzicht van de drie beschikbare contracten en tarieven bij Budget Energie per 1 juni 2023.

Contract Stroom Gas
1. Variabel € 0,351 /kWh € 1,159 /m3
2. Vast (1 jaar) € 0,357 /kWh € 1,244 /m3
3. Vast (2 jaar) € 0,389 /kWh € 1,288 /m3
Peildatum: 1 juni 2023 – tarieven zijn inclusief energiebelasting en btw.

Goed om te weten: bij optie 1 (variabel) wijzigen de tarieven iedere maand. Door deze hoge mate van flexibiliteit behoren ze wel tot een van de goedkopere van Nederland.

Benieuwd wie het allergoedkoopst komt? Dit check je hier.

Weet ook: deze tarieven gelden enkel voor nieuwe klanten.

Terugleververgoeding

De terugleververgoedingen van BudgetEnergie zijn iets teruggeschroefd per 1 juni. Bij een variabel contract krijg je nu netto 8,2 cent per kWh voor je overschot.

Bij de vaste contracten (1 en 2 jaar) ligt de terugleververgoeding op 6 cent netto.

In deze tabel vind je alle actuele teruglevertarieven.

Geen 3 jaar vast

Eerder vandaag maakten veel energiemaatschappijen bekend weer meerjarige contracten aan te bieden. Denk aan Vattenfall, Eneco en Essent.

Echter bieden zij een 3-jarig energiecontract, terwijl Budget Energie voorlopig alleen kiest voor een tweejarige overeenkomst.

Wat is het beste energiecontract?

Welk contract het beste bij jou past, hangt voor een belangrijk deel af van je eigen voorkeur en risicobereidheid.

Variabel

Een variabel contract kan aantrekkelijk zijn voor degenen die het liefst meebewegen op schommelingen in de energiemarkt, maar niet houden van een sterk wisselend termijnbedrag, zoals bij een dynamisch contract het geval is.

Als de handelsprijzen voor stroom en gas dalen of stijgen, ervaar je dat bij een variabel contract binnen twee tot drie maanden in je energietarief.

Vast

Een vast contract kan een goede keuze zijn als je stabiliteit verkiest boven flexibiliteit. Je hoeft je geen zorgen te maken over prijsschommelingen en je kunt je energiekosten gemakkelijk voorspellen.

Huishoudens die drie jaar geleden kozen voor een meerjarig vast energiecontract bleken de winnaars van de recente energiecrisis. Zij betaalden vorig jaar 4 tot 10 keer minder dan huishoudens met een variabel contract.”

Thomas van Campenhout – Trendwatcher energie

Nadeel is dat je met een vast contract wellicht lagere tarieven misloopt als de energieprijzen op de handelsmarkt verder dalen. Hoe langer je contract loopt, hoe meer geld je dan ‘misloopt’.

Of toch dynamisch?

Bij Budget Energie is deze optie niet beschikbaar, maar je kunt ook kiezen voor een dynamisch energiecontract. Dit is op de korte termijn de goedkoopste optie.

Een dynamisch stroom- en gascontract is ideaal voor huishoudens die zich bewust zijn van hun eigen energieverbruik. In deze contracten is het essentieel om het stroomverbruik zoveel mogelijk af te stemmen met de elektriciteitsprijs, die ieder uur verschilt.

De keerzijde bij dynamische contracten is dat je zeer snel wordt blootgesteld aan prijsstijgingen.

Adblock test (Why?)


Dit kost een meerjarig contract bij Budget Energie (per 1 juni 2023) - Energievergelijk
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...