Rechercher dans ce blog

Sabtu, 15 Juli 2023

SP-bestuur draagt Lilian Marijnissen opnieuw voor als lijsttrekker - NU.nl

Het partijbestuur van de SP heeft Lilian Marijnissen opnieuw voorgedragen als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in november. Marijnissen, die sinds 2020 lijsttrekker van de partij is, heeft zelf laten weten dat ze graag door wil.

Het partijbestuur schuift de 38-jarige Marijnissen opnieuw naar voren vanwege haar leiderschap in de afgelopen jaren.

"Lilian heeft de afgelopen jaren grote kracht, leiderschap en inspiratie laten zien, zowel in de Tweede Kamer als daarbuiten. Er breekt een nieuw tijdperk aan. Wij hebben het volste vertrouwen dat Lilian daarin voorop kan gaan", schrijft partijvoorzitter Jannie Visscher.

SP-leden kunnen zich nog tot vrijdag 21 juli melden als tegenkandidaat. Een dag later beslist de partijraad van de SP wie de lijst definitief zal aanvoeren.

Als Marijnissen opnieuw wordt gekozen, dan worden de komende Tweede Kamerverkiezingen haar tweede. Bij haar eerste poging in 2021 viel de SP terug van veertien naar negen zetels. De komende verkiezingen vinden plaats op 22 november.

Adblock test (Why?)


SP-bestuur draagt Lilian Marijnissen opnieuw voor als lijsttrekker - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...