Rechercher dans ce blog

Minggu, 27 Agustus 2023

Nederlandse politie: Burgernet werkt vanaf 1 september enkel via de app - Tweakers

De Nederlandse politie waarschuwt gebruikers van Burgernet dat er vanaf 1 september enkel berichten via de app verzonden kunnen worden. Vanaf die datum is het niet meer mogelijk om meldingen via sms- of spraakberichten te versturen.

Volgens de Nederlandse politie heeft het gebruik van de app enkele voordelen. Een app-bericht zou gerichter verzonden kunnen worden naar bijvoorbeeld mensen in een bepaald gebied. Dankzij het gebruik van de app kunnen er volgens de politie ook veel langere berichten verzonden worden en hierdoor zouden verwarrende afkortingen vermeden kunnen worden.

Een app-bericht kan ook foto’s en video’s bevatten en de berichten kunnen eenvoudiger gedeeld worden via sociale media. Ten slotte schrijft de politie dat sms-berichten niet anoniem zijn, terwijl een app dat wel is.

Burgernet is een netwerk van aangesloten burgers en nooddiensten. Via het platform kunnen meldingen over bijvoorbeeld een diefstal, inbraak, beroving, aanrijding of een ander incident worden gedeeld. Volgens de Nederlandse politie hadden in 2022 1,3 miljoen burgers de app op hun telefoon. Maandelijks zouden er ongeveer 15.000 gebruikers bijkomen.

Burgernet

Adblock test (Why?)


Nederlandse politie: Burgernet werkt vanaf 1 september enkel via de app - Tweakers
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...