Rechercher dans ce blog

Rabu, 30 Agustus 2023

Veerdienst naar Noorwegen vraagt uitstel van betaling aan en legt schip stil - NRC

Holland Norway Lines Vanwege bezette kades in Groningen moest de veerdienst tussen Nederland en Noorwegen uitwijken naar Duitsland. Volgens rederij Holland Norway Lines zorgde dat voor financiële problemen.
Holland Norway Lines vertrok sinds juni uit Emden, omdat het in Eemshaven geen vaste plek meer had.
Holland Norway Lines vertrok sinds juni uit Emden, omdat het in Eemshaven geen vaste plek meer had. Foto Marcel Jurian de Jong/ANP

Holland Norway Lines, de Nederlandse rederij die de veerdienst tussen het Duitse Emden en het Noorse Kristiansand uitbaat, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt het bedrijf woensdag op zijn website. De MS Romantika, het enige schip van de rederij, vaart voorlopig niet uit.

Een jaar lang voer de MS Romantika heen en weer tussen Eemshaven en Kristiansand, maar de vertrekplaats verschoof in april naar Duitsland omdat het schip geen vaste aanlegplaats meer had in de Groningse haven. Holland Norway Lines was van plan een eigen kade in de Eemshaven te bouwen, maar kreeg daarvoor niet genoeg geld bij elkaar, schrijft Dagblad van het Noorden.

De bezette kade zorgde voor geannuleerde tochten, en daarmee gedupeerde reizigers. Holland Norway Lines noemt de verliezen die deze „onrustige periode in de Eemshaven” met zich meebracht als belangrijkste reden dat het in financiële problemen is gekomen. „Een periode met veel annuleringen en extra kosten, maar ook met een grote impact op toekomstige boekingen.”

Aan het enthousiasme heeft het niet gelegen: van april vorig jaar tot januari verkocht de veerdienst volgens RTV Noord meer kaartjes dan verwacht. Holland Norway Lines zegt tot nu toe bijna 400.000 passagiers te hebben vervoerd.

Paradepaardje

„Ontzettend jammer, Holland Norway Lines bood een mooie impuls voor Groningen”, zegt de Groningse gedeputeerde Henk Emmens (BBB) tegen persbureau ANP. „Al die Noren die hierheen gaan, dat is goed voor onze toeristische sector. Heel jammer als je dat mooie paradepaardje verliest.”

Het is nog niet duidelijk of mensen die al een ticket hadden geboekt hun geld terugkrijgen. Holland Norway Lines raadt reizigers die in Emden zijn gestrand aan een hotel, alternatieve veerdienst of vlucht te zoeken.

Lees ook Nog één keer de magie van vroeger, met de boot naar Noorwegen

Adblock test (Why?)


Veerdienst naar Noorwegen vraagt uitstel van betaling aan en legt schip stil - NRC
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...