Rechercher dans ce blog

Senin, 04 September 2023

Big Bazar rekent op faillissement na afwijzing afkoelingsperiode - NU.nl

Big Bazar krijgt van de rechter niet de tijd om met schuldeisers tot een akkoord te komen. Daardoor is de kans groot dat de koopjesketen dinsdagochtend failliet wordt verklaard, zegt Oscar van Oorschot, de advocaat van Big Bazar.

Diverse leveranciers en verhuurders willen het faillissement van Big Bazar aanvragen, maar de rechter stak daar anderhalve week geleden tijdelijk een stokje voor. Helaas voor de retailer besliste de rechtbank maandag anders, waardoor de faillissementsaanvragen dinsdag alsnog voor de rechter komen.

Big Bazar had om de afkoelingsperiode gevraagd om zo te kunnen reorganiseren en met schuldeisers in gesprek te gaan. Maar door de afwijzing komt de winkelketen direct weer in betalingsproblemen. "We zijn weer geschoten wild", zegt Van Oorschot.

De rechter denkt niet dat Big Bazar in een afkoelingsperiode van twee weken een akkoord kan bereiken met zijn schuldeisers of ineens wel zijn kosten kan betalen. "Dat is volstrekt onvoldoende."

Om dat te beoordelen heeft de rechtbank gekeken naar de verwachte omzet, de achterstallige huur en andere schulden. De retailer leed van 2020 tot en met 2022 jaarlijks verliezen van 13 miljoen tot ruim 17 miljoen euro, deels ook vanwege de coronacrisis. De schuld van het bedrijf zou tientallen miljoenen euro's bedragen.

Van Oorschot schat in dat er rond de twaalf faillissementsaanvragen liggen. De eerste wordt dinsdag om 10.00 uur behandeld in Amsterdam.

"Ik acht de kans zeer aannemelijk dat Big Bazar dan in staat van faillissement wordt verklaard", denkt de advocaat. "Dan wordt er een curator aangesteld. Die zal eerst de dertienhonderd werknemers vragen om door te werken, maar na een paar dagen zal die ze ontslaan. Ook zullen de 120 vestigingen dan worden ontruimd."

Adblock test (Why?)


Big Bazar rekent op faillissement na afwijzing afkoelingsperiode - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...