Rechercher dans ce blog

Jumat, 20 Oktober 2023

Oud-directeur Slotervaart-ziekenhuis krijgt in hoger beroep achttien maanden cel - NU.nl

Voormalig directeur van ziekenhuis MC Slotervaart Aysel Erbudak moet na hoger beroep achttien maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk. Het gerechtshof in Amsterdam acht nog steeds bewezen dat zij onder meer met valse facturen 1 miljoen euro heeft verduisterd.

De zaak gaat om een verduistering uit 2008. Eerder had de rechtbank haar vijftien maanden opgelegd. Hier ging Erbudak tegen in beroep.

Het verduisterde bedrag ging naar een privéproject in Turkije. Ook kocht ze in 2011 met geld van het ziekenhuis aandelen in een e-health-project. Die aandelen gingen naar een vennootschap waar zijzelf en haar kinderen aandeelhouders van waren.

Het hof vindt dat Erbudak eigenlijk twintig maanden cel had moeten krijgen. Maar het proces duurde buiten de schuld van de ex-directeur te lang. Daar is in de hoogte van de straf rekening mee gehouden. Ook vindt het hof het niet nodig om haar nog te verbieden bestuurder te zijn van een vennootschap. Dat is omdat ze ook een voorwaardelijke gevangenisstraf kreeg met een proeftijd van drie jaar.

Geld bedoeld voor medische zorg

Erbudak heeft volgens het hof het vertrouwen in het zorgstelsel ondermijnd. Ze was van 2006 tot 2013 directeur van ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam Nieuw-West. Het geld was bedoeld om medische zorg te leveren aan zieke personen. Erbudak lijkt hierbij alleen oog te hebben gehad voor haar eigen gewin. Het ziekenhuis werd in 2018 failliet verklaard.

De zaak kwam kort na haar ontslag in 2013 naar voren. Het ontslag volgde na conflicten binnen het ziekenhuis. Civiele rechtszaken bezorgden Erbudak later een miljoenenschuld. Ze werd uiteindelijk persoonlijk failliet verklaard.

Lees meer over:

MC Slotervaart Aysel Erbudak Binnenland

Adblock test (Why?)


Oud-directeur Slotervaart-ziekenhuis krijgt in hoger beroep achttien maanden cel - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...