Rechercher dans ce blog

Minggu, 17 Desember 2023

Duitsland schrapt per direct premie op aankoop elektrische auto - NU.nl

De Duitse regering heeft besloten om per direct een einde te maken aan de premie die mensen ontvangen als zij een nieuwe elektrische auto kopen. Aanvragen na vandaag worden niet meer in behandeling genomen door het ministerie van Economische Zaken.

Het schrappen van de aankooppremie bij een elektrische auto is een van de gevolgen van de begrotingscrisis die in Duitsland is ontstaan. Dat gebeurde nadat het constitutioneel hof in november de herbestemming van ongebruikte coronakredieten naar de 'groene transitie' had geannuleerd.

De krant Handelsblatt schrijft dat door de afschaffing van de premie het doel om in 2030 vijftien miljoen elektrische auto's op de Duitse wegen te hebben in gevaar komt. "De doelstelling werd al als extreem irrealistisch beschouwd. Nu lijkt ze totaal illusoir", meldt de krant.

Volgens het ministerie van Economische Zaken werd sinds 2016 in totaal 10 miljard euro vrijgemaakt voor zo'n 2,1 miljoen elektrische wagens.

Lees meer over:

Duitsland Economie

Adblock test (Why?)


Duitsland schrapt per direct premie op aankoop elektrische auto - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...