Rechercher dans ce blog

Minggu, 03 Desember 2023

Voorzitter klimaattop Dubai trekt volgens Britse krant klimaatwetenschap in twijfel - NU.nl

Voorzitter Sultan Ahmed al Jaber van de klimaattop in Dubai is in opspraak geraakt. Hij zegt dat de wetenschap niet aantoont dat het uitfaseren van fossiele brandstoffen nodig is om de opwarming van de aarde te beperken, meldt The Guardian.

Ook zou Al Jaber gezegd hebben dat het uitfaseren van fossiele brandstoffen duurzame ontwikkelingen ondermijnt, "tenzij je wil dat de wereld weer in grotten gaat wonen".

Al Jaber zei dit op 21 november tegen Mary Robinson, melden The Guardian en het Centre for Climate Reporting. Robinson is voorzitter van de maatschappelijke organisatie The Elders.

De aanstelling van Al Jaber als voorzitter van klimaattop COP28 leidde al tot veel ophef. Hij is topman van het staatsoliebedrijf ADNOC in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Critici vinden dat hij daardoor twee petten op heeft.

Welke bewoording gebruikt moet worden rond het verminderen van fossiele brandstoffen blijft een onderwerp dat ter discussie staat op de klimaattop. Sommige landen, waaronder Nederland, willen een volledige uitfasering van fossiele brandstoffen. Gastland VAE gaat voorlopig niet verder dan "afbouwen" in plaats van "uitfaseren".

Adblock test (Why?)


Voorzitter klimaattop Dubai trekt volgens Britse krant klimaatwetenschap in twijfel - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...