Rechercher dans ce blog

Sabtu, 27 Januari 2024

Duitse staking stopt eerder: onduidelijk of internationale treinen weer rijden - NU.nl

De zesdaagse staking van Duitse treinmachinisten eindigt in de nacht van zondag op maandag in plaats van begin maandagavond, meldt vakbond GDL. Dat zou kunnen betekenen dat ICE International-treinen naar Duitsland en de intercity naar Berlijn dan weer gaan rijden.

Machinisten zouden eigenlijk het werk tot en met maandag 18.00 uur neerleggen, maar de vakbond laat nu weten dat de leden tot maandag 1.00 uur staken.

Dat betekent niet meteen dat de internationale treinen maandag weer rijden, laat een woordvoerder van de NS weten. "Op dit moment wordt er samen met Deutsche Bahn gekeken wat dit betekent voor de dienstregeling."

"Wat het eerder stoppen van de staking precies betekent voor de dienstregeling van de IC Berlijn en ICE, is op dit moment nog niet te zeggen", zegt de woordvoerder. Die laat weten dat de NS reizigers zal informeren zodra ze meer informatie hebben.

Langste Duitse treinstaking ooit

De staking begon dinsdag in het goederenvervoer en woensdag in het personenvervoer. Het is de langste staking op het Duitse spoor ooit. Vakbondsleden van GDL willen met de werkonderbreking afdwingen dat ze van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn een hoger loon krijgen vanwege de gestegen inflatie. Ook willen ze een kortere werkweek van 35 uur voor datzelfde loon.

De werkonderbreking van personeelsleden van Deutsche Bahn zorgt in Duitsland voor enorme verstoringen in het personenvervoer en het goederenvervoer. De meeste treinen in het land rijden niet door de staking.

Verbetering: In een eerdere versie van dit bericht stond dat de internationale trein maandag weer kan rijden. Volgens een woordvoerder van de NS is dit voorbarig en is op dit moment nog onduidelijk of de treinen maandag weer volgens dienstregeling gaan rijden. Daarom is dit bericht aangepast.

Lees meer over:

Duitsland Deutsche Bahn Buitenland

Adblock test (Why?)


Duitse staking stopt eerder: onduidelijk of internationale treinen weer rijden - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...