Rechercher dans ce blog

Minggu, 14 Januari 2024

VNG-voorzitter Sharon Dijksma roept Eerste Kamerleden met klem op: neem spreidingswet aan - wnl.tv

De VNG-voorzitter en burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma doet met klem een oproep aan senatoren die komende week de spreidingswet behandelen in de Eerste Kamer. “Help ons, wij zijn de uitvoerders, wij moeten elke dag met onze poten in de klei dit probleem oplossen. Wij zeggen dat het nodig is dat die wet er komt, luister daar naar”, aldus Dijksma in het programma WNL op Zondag op NPO1.

Als het aan Dijksma ligt is de wet van essentieel belang om de asielopvang in Nederland in goede banen te leiden. De voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten erkent dat niet alle gemeenten op dit moment hun eerlijke aandeel leveren in de opvang van asielzoekers, maar zegt dat “gemeenten het soms nodig hebben dat iets van de wet moet”.

Volgens Dijksma wordt het met de spreidingswet makkelijker voor voor kleinere gemeenten om kleinere aantallen asielzoekers op te vangen. Of de wet op een meerderheid koerst, is nog onzeker.

Luister hieronder naar de podcast:

Dinsdag, als de wet behandeld wordt in de Eerste Kamer, biedt Dijksma namens de VNG, het COA en het IPO een petitie aan waarin ze de senatoren met klem verzoekt de wet aan te nemen.

Lees ook:

Voorzitter Veiligheidsberaad doet beroep op VVD: ‘Kies de bestuurlijke weg door voor de spreidingswet te stemmen’

Door: Redactie

Adblock test (Why?)


VNG-voorzitter Sharon Dijksma roept Eerste Kamerleden met klem op: neem spreidingswet aan - wnl.tv
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...