Rechercher dans ce blog

Minggu, 14 Januari 2024

Waarde bitcoin flink gezakt ondanks goedkeuring bitcoinfondsen | Economie - NU.nl

De koers van de bitcoin is de laatste dagen flink gezakt, ondanks de langverwachte goedkeuring voor de komst van beursgenoteerde bitcoinfondsen door de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Direct na de toelating van de zogeheten bitcoin-ETF's op woensdag was de reactie op de cryptomarkt al niet overweldigend. In de dagen erna is de munt zelfs veel waarde kwijtgeraakt.

"Nu de eerste dag van ETF-handel achter ons ligt, voelt het al alsof de cryptomarkten zijn overgegaan op het kijken naar het volgende verhaal", zegt een analist van de firma Cumberland Labs.

Zondagochtend (Nederlandse tijd) werd de bitcoin verhandeld voor minder dan 43.000 dollar, blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Op dit platform, dat de koersen van cryptomunten bijhoudt, was de bitcoin een paar dagen terug nog kortstondig bijna 49.000 dollar waard.

De nieuwe bitcoin-ETF's moeten de cryptomunt toegankelijker maken voor een grotere groep beleggers, iets wat de koers van bitcoin flink zou kunnen aanjagen. Beleggers hoeven daardoor niet direct bitcoin te kopen en op te slaan in een digitale portemonnee. In plaats daarvan krijgen ze de mogelijkheid om indirect te investeren in bitcoin via de beursgenoteerde fondsen.

Dat een koersexplosie voor de digitale munt uitbleef, komt waarschijnlijk omdat het nieuws over de komst van de bitcoin-ETF's al was ingeprijsd in de koers. Mede door het optimisme over de mogelijke komst van de beursgenoteerde bitcoinfondsen is de cryptomunt in het afgelopen jaar al zo'n 160 procent in waarde gestegen.

Lees meer over:

Bitcoins Cryptovaluta

Adblock test (Why?)


Waarde bitcoin flink gezakt ondanks goedkeuring bitcoinfondsen | Economie - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...