Rechercher dans ce blog

Jumat, 21 Mei 2021

4148 nieuwe besmettingen gemeld door RIVM, verdere daling ziekenhuisbezetting - Parool.nl

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag. Er is een daling ten opzichte van donderdag, toen werden er 4688 nieuwe besmettingen geteld. Afgelopen woensdag waren dit er 4613.

In de gemeente Amsterdam werden 175 positieve tests gemeld; donderdag waren dat er 224, woensdag 174.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten dat op een verpleegafdeling of intensive care ligt, is opnieuw gedaald. Ziekenhuizen behandelen nu 1822 mensen vanwege Covid-19. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De laatste keer dat er minder dan 2000 mensen met Covid-klachten in het ziekenhuis lagen, was op 17 maart.

Ten opzichte van donderdag daalde het aantal opgenomen coronapatiënten met 77. Op de verpleegafdelingen zijn 32 bedden vrijgekomen ten opzichte van een dag eerder. Op die vleugels liggen nu 1214 coronapatiënten. Het aantal coronapatiënten op de ic’s daalde met 13 naar 608.

Sterfgevallen

Er zijn afgelopen etmaal twaalf nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM; donderdag waren dat 18 nieuwe gevallen, woensdag 15. Dit wil niet zeggen dat deze mensen ook daadwerkelijk in deze periode zijn overleden. Soms worden sterfgevallen met enige vertraging doorgegeven.

Adblock test (Why?)


4148 nieuwe besmettingen gemeld door RIVM, verdere daling ziekenhuisbezetting - Parool.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...