Rechercher dans ce blog

Jumat, 21 Mei 2021

De Jonge: tweede prik AstraZeneca kan voortaan toch weer sneller - Telegraaf.nl

„We hebben met huisartsen, GGD-en en ziekenhuizen afgesproken om de tweede prik zo snel mogelijk te geven”, zegt De Jonge. „Daarmee zijn 60-64 jarigen eerder beschermd. Als eind juni de laatste huisartsen bevoorraad zijn zal een aantal weken daarna iedereen geprikt zijn.”

De CDA-bewindsman neemt daarmee een nieuw advies van de Gezondheidsraad over. Die oordeelde donderdag dat er niet genoeg wetenschappelijk bewijs is voor het idee dat een prikpauze van 12 weken de optimale bescherming zou bieden.

De Jonge benadrukt daarbij dat het niet de bedoeling is dat mensen proactief hun huisarts benaderen om die tweede prik te krijgen. „Laat het nou even bij de huisarts. Ga nou niet je huisarts lastigvallen met allerlei telefoontjes. Hij of zij zal zelf laten weten wanneer het prikmoment zal plaatsvinden.” Hetzelfde geldt voor de GGD-en, aldus de coronaminister.

De versnelling is wel afhankelijk van de snelheid van de leveranties van AstraZeneca. De farmaceut kampte eerder met leveringsproblemen.

Eerder werd de termijn juist wat opgerekt om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen sneller hun eerste prik konden krijgen. Momenteel zijn er zo’n 1 miljoen mensen van tussen de 60 en 64 jaar die al een eerste prik van AstraZeneca hebben gehad. Het gros daarvan zit nog te wachten op de tweede prik, aldus De Jonge.

Adblock test (Why?)


De Jonge: tweede prik AstraZeneca kan voortaan toch weer sneller - Telegraaf.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...