Rechercher dans ce blog

Senin, 06 September 2021

Kabinetsplannen onteigening bevatten grote verschillen, materiaal voor formatie - NOS

Politiek verslaggever Xander van der Wulp over de politieke worsteling met de stikstofproblematiek:

"D66 zit er wat harder in op dit thema dan VVD en CDA; die partij wil veel verder gaan om de veestapel terug te dringen. VVD en CDA hebben boeren juist beloofd dat er tijdens deze regeerperiode geen verplichte uitkoop zou komen.

Maar er komt nu een nieuw kabinet. De commissie-Remkes heeft vorig jaar al in kaart gebracht dat er echt iets moet gebeuren, wil Nederland aan Europese natuurnomen blijven voldoen. Alle partijen zijn er uiteindelijk ook wel van doordrongen dat ingrijpende maatregelen nodig zijn. Anders gaat de vergunningverlening voor woningen en andere projecten zorgelijke vertraging oplopen.

Dus liet het demissionaire kabinet verschillende scenario's doorrekenen: welke plannen leveren tegen welke kosten welke reductie op? Er was ergens nog de hoop om daar voor Prinsjesdag uit te komen, maar Haagse bronnen benadrukken vandaag dat er nog niets besloten is. Op Prinsjesdag zullen dus waarschijnlijk ook geen grote plannen naar buiten komen, en daarmee liggen stikstof en de aanpak van het woningtekort vooral in de formatie bovenop de stapel van ingewikkelde kwesties".

Adblock test (Why?)


Kabinetsplannen onteigening bevatten grote verschillen, materiaal voor formatie - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...