Rechercher dans ce blog

Jumat, 12 November 2021

Veel politie op de been in Den Haag in aanloop naar persconferentie - NU.nl

Circa tweehonderd demonstranten zijn betrokken bij een lawaaidemonstratie, waarmee ze de coronapersconferentie van Rutte en De Jonge in Den Haag willen verstoren. Ze gebruiken onder meer sirenes en fluitjes. Af en toe wordt zwaar vuurwerk afgestoken en worden rookbommen gebruikt. Een man is aangehouden omdat hij zwaar vuurwerk bij zich had, meldt de politie.

De demonstranten staan op de Turfmarkt in Den Haag, waar de persconferentie wordt gehouden. De demonstranten begonnen kort voordat de persconferentie van start ging met lawaai maken. De politie is in groten getale aanwezig.

Ook bij eerdere coronapersconferenties werden lawaaidemonstraties gehouden. Bij de vorige persconferentie ontruimde de politie de omgeving van de Turfmarkt na ongeregeldheden. De politie werd daarbij bekogeld met onder meer zwaar vuurwerk en stenen. Dertien personen werden aangehouden. Bij de coronapersconferentie op 14 september ontstonden ook problemen door een demonstratie. Vanwege de dreigende sfeer werd het ministerie toen afgesloten, waardoor ambtenaren en journalisten het gebouw enige tijd niet konden verlaten.

Adblock test (Why?)


Veel politie op de been in Den Haag in aanloop naar persconferentie - NU.nl
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...