Rechercher dans ce blog

Jumat, 27 Mei 2022

Steeds meer mensen hebben moeite met rondkomen, drie van hen vertellen hun verhaal - NOS

De koopkrachtdreun bereikt ook voedselbanken en uitdeelpunten voor kleding. Daar is het steeds drukker, constateerde het Armoedefonds eerder vandaag. De groep armere mensen die al langer aanklopt voor hulp, krijgt nu gezelschap van mensen die door de prijsstijgingen niet meer kunnen rondkomen.

Wij spraken met drie van hen.

Hongeriger en minder fijn leven

Tineke van der Gaag uit Castricum komt sinds drie maanden bij de kleding- en voedselbank. "Met de dag wordt het duurder: de paracetamol is 20 cent duurder, voor een tientje kun je geen boodschappen meer halen voor een paar dagen en ik ben steeds meer kwijt voor de benzine van mijn brommertje. Al die kleine beetjes lopen op en nu kom ik tekort."

Zonder hulp zou het moeilijk zijn, zegt ze: "Dan zou ik hongeriger zijn, minder kleding hebben en ook een minder fijn leven. Het is net dat steuntje in de rug dat je kunt gebruiken. Je weet dat er eten in de kast staat en dat maakt je ook gelukkiger."

Adblock test (Why?)


Steeds meer mensen hebben moeite met rondkomen, drie van hen vertellen hun verhaal - NOS
Read More

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Pia Dijkstra volgt Kuipers op en wordt demissionair minister voor Medische Zorg - NU.nl

Door onze nieuwsredactie 01 feb 2024 om 14:58 Update: 4 uur geleden Pia Dijkstra treedt als demissionair minister voor Medische Zo...